Een kleine tuin inrichten – 4 ideeën

Een kleine tuin inrichten kan op heel veel manieren. Want dat je een kleine tuin hebt wil niet zeggen dat je hier geen kant mee op kunt. Sterker nog, een kleine tuin biedt meer mogelijkheden dan je op eerste gezicht zou denken. Benieuwd naar manieren om van jouw kleine tuin een droomtuin te maken? Hier lees je 4 ideeën voor het inrichten van een kleine tuin!

#1 Creëer een focuspunt

Het is altijd aan te raden om een focuspunt in de tuin te kiezen. Denk hierbij aan een tuinhuisje, een waterval (Garden poster Waterfalls) tegen de wand of een grote plantenbak die je strategisch neerzet. Het neerzetten van een groter focuspunt heeft meteen grote invloed op de tuin. Dit trekt de aandacht door de tuin en daarom is het belangrijk om goed na te denken waar je dit focuspunt neerzet. Als je omringende elementen gebruikt moeten deze niet te overweldigend zijn.

#2 Focus op de oriëntatie van de tuin

Het is belangrijk om bij een kleine tuin te kijken naar de oriëntatie: welke plek krijgt de meeste zon en meeste schaduw? Observeer je tuin dan ook gedurende de dag en maak hier aantekeningen van. Je kunt op basis van deze oriëntatie ontdekken waar je planten wilt neerzetten en waar je een zithoek creëert. Het is wel zo lekker om in een heerlijke ligstoel te liggen op een plek waar je optimaal geniet van de zon. En omdat oriëntatie zo belangrijk is in een kleine tuin, doe je er goed aan om dit te bekijken voordat je een ontwerp en plannen maakt.

Lees ook:  Foto op tuinposter - Kwaliteit en de juiste prijs

#3 Varieer in texturen

Om het optimale uit je kleine tuin te halen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. In de eerste plaats: varieer in texturen. Maak gebruik van diverse elementen om jouw tuin vorm te geven. Kies bijvoorbeeld voor een gazon, tuinposter (Garden poster), grind en een bloemperk: het gebruik van meerdere elementen en niet eeen stijl (Garden poster Styles), waardoor een tuin groter gaat lijken dan de ruimte daadwerkelijk is. Probeer daarnaast ook rechte lijnen te vermijden, omdat je hiermee snel een gevoel van een vierkant krijgt. Door gebruik te maken van bochten in je ontwerp creëer je een ruimtelijk gevoel.

#4 Creëer een comfortabele zithoek

Altijd een aanrader: het plaatsen van een comfortabele zithoek. Dit is niet alleen ideaal om te ontspannen in de tuin, maar het is ook een manier om de ruimte optisch groter te laten lijken. Er zijn genoeg manieren om van jouw tuin een gezellige plek te maken ( via Garden poster Landscape ). Laat je ligstoelen bedrukken voor een uniek effect of kies voor gezellige sierkussens (Throw pillow) voor tuinmeubelen: er zijn genoeg opties.

Het grote voordeel van een kleine tuin inrichten is dat je al snel een knus en mooi geheel kunt creëren. Door gebruik te maken van de juiste elementen haal jij het optimale uit je tuin en kun je volop gaan genieten. Je kunt ook altijd een expert inschakelen om je te helpen bij het ontwerp en de uitvoering. Zelf ga je shoppen voor tuinkussens (Throw pillow) en andere leuke accessoires om je tuin helemaal af te maken!

Lees ook:  Tips voor het Kiezen en Verzorgen van Insectenwerende Planten

Ontdek ook Customized garden posters: 30 trends for garden and patio